Пт, 29.03.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя математики     Полтавської Оксани Василівни

Афоризми
Нова школа
Корисні кнопки
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Про сайт

Головна » 2017 » Березень » 27 » Свобода школи: МОН знає, як школам писати документи
22:17
Свобода школи: МОН знає, як школам писати документи

Свобода школи: МОН знає, як школам писати документи

Типова інструкція з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності.doc

Типова інструкція з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах, що розроблена чиновниками Міносвіти, містить норми, які встановлюють загальні вимоги до створення та оформлення документів в українських школах. Документ представлений відомством для громадського обговорення.

Інструкція, після її затвердження міністерством, стане обов'язковим документом, норм якого мають дотримуватись усі загальноосвітні заклади країни при здійсненні діловодства.

Незважаючи на проголошений Міністерством освіти курс на дебюрократизацію школи та свободу вчительської професії, інструкція містить положення щодо обов'язково-визначених розмірів бланків організаційно-розпорядчих документів, полів документів із зазначенням їх розмірів, міжрядкових інтервалів, яких необхідно додержуватись освітянам.

Інструкцією також визначені інші вимоги до шкільних документів, зокрема, у Міністерстві освіти звертають увагу освітян на те, що «бланки документів повинні виготовлятися друкарським способом або за допомогою комп'ютерної техніки на білому папері високої якості фарбами насичених кольорів».

Також проектом документа описані особливості розміщення зображень, найменувань та реквізитів, що мають бути обов'язковими складовими при оформленні документування управлінської інформації та організації роботи у школах, що вимагатиме від них профільне відомство та перевіряючі органи.

Переглядів: 534 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Годинник
Калькулятор
Моя Україна
Українською? Так!
Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання